Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne roladki z wieprzowego mięsa mielonego faszerowane warzywami i wędzonym boczkiem polane aromatycznym sosem. Prosty i sycący obiad dla całej rodziny.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 178
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 379
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 178
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 379
Składniki
Warzywa i boczek kroimy w drobną kostkę. Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, jajkiem oraz przyprawami do smaku. Następnie mięso dzielimy na 5-6 równych części. Każdą część spłaszczamy dłonią na desce na dość cienki placek i nakładamy po 2 łyżki farszu, zwijamy do środka i formujemy w dłoniach tworząc roladki. Po czym każdą dokładnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Następnie na patelni dokładamy pozostały farsz i podsmażamy przez kilka minut. Całość zalewamy szklanką wody i dusimy na niewielkim ogniu, pod przykryciem, przez około 25 minut co jakiś czas obracając roladki. Po tym czasie do powstałego sosu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy go do smaku. Gotujemy jeszcze chwilkę i gotowe.