Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na imprezową przekąskę. Sprawdzi się również jako poczęstunek dla niezapowiedzianych gości. Banalnie prosta do zrobienia. Do ich przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie 4 składników, a samo układanie składników i zwijanie tortilli zajmie Wam nie więcej niż 15 minut.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 187
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 303
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 187
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 303
Składniki
Tortille smarujemy grubo serkiem kanapkowym po całej powierzchni.
Suszone pomidory odsączamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki i układamy w dwóch-trzech liniach (poniżej środka). Szpinak baby układamy pomiędzy suszonymi pomidorami.
Tortillę zwijamy zaczynając od strony, na której mamy ułożone składniki. Staramy się, aby tortilla była ciasno zwinięta, tak aby roladki nie rozpadły się podczas nakładania.
Zwiniętą tortillę kroimy na 1-1,5 cm kawałki. Układamy na talerzu lub desce na przystawki i serwujemy gościom.