Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 37
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 118
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 37
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 118
Składniki
Sałaty opłucz,osusz,usuń uszkodzone liście,odetnij piętki.Przekrój(najlepiej ceramicznym nożem)główki wzdłóż na ćwiartki.Zetnij zgrubiałe nerwy z większych liści.Czosnek obierz,pokrój w plasterki.
Na patelni rozgrzej olej.Wrzuć liście sałaty,podlej odrobiną wody.Chwilę duś..Dodaj czosnek,sos sojowy oraz ocet winny.Duś razem około 5 minut.Dopraw do smaku solą i pieprzem.Podawaj jako jarzynkę na ciepło.