Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z nieskomplikowanych składników. Jej bazę stanowi zapomniana mortadela, która święciła triumfy w czasach PRL. Przygotowanie sałatki z mortadeli nie zajmie Ci więcej niż 10 minut. Najlepiej smakuje jeśli zaserwujesz ją lekko schłodzoną.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Cebulę posiekaj. Ogórki, mortadelę i żółty ser pokrój w paski. Wszystko umieść w misce i porządnie zamieszaj.
Przygotuj sos. Połącz ze sobą, majonez, musztardę, cytrynę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Sałatkę z mortadeli podawaj schłodzoną, najlepiej z sosem w miseczce obok.