Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z rukolą, wędzonym łososiem i mozzarellą z dodatkiem pomidorów i papryki to świetne połączenie smaków. Błyskawiczna w przygotowaniu i smakowita przekąska w sam raz dla niespodziewanych gości. Smak sałatki dodatkowo podkreśla sos musztardowy-miodowy.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3336
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1189
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3336
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1189
Składniki
Do małej miseczki wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy musztardę, miód oraz sok z cytryny, całość doprawiamy szczyptą soli oraz czarnym pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy.
Umyte pomidorki papryczkowe lub koktajlowe przekrawamy na pół. Ser mozzarella kroimy w większą kostkę. Czerwoną paprykę paprykę kroimy w kostkę. Wędzonego łososia kroimy w niewielkie kawałki ale niezbyt małe. Na płaskich talerzach układamy umytą i osuszoną rukolę, na rukoli umieszczamy połówki pomidorków, pokrojoną mozzarellę oraz paprykę a na wierzchu sałatki umieszczamy pokrojonego łososia. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem i wstawiamy na pół godziny do lodówki.