Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta wspaniała surówka z selerem naciowym doskonale łączy się z lekkimi daniami – rybami i owocami morza oraz bogatymi posiłkami, takimi jak pieczony kurczak lub gulasz wołowy. Surówka jest łatwa w przygotowaniu i wspaniale chrupie. To propozycja idealna na upalne dni oraz sposób na ograniczenie tłustości w smażonych i grillowanych daniach.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Składniki
Obierz marchewki i pokrój w słupki. Możesz też je zetrzeć na tarce jarzynowej. Ogórka dokładnie umyj i pokrój obieraczką do warzyw na cienkie paski. Skórkę możesz zostawić, aby lepiej chrupało. Umyj łodygi selera i pokrój je w plasterki. Wszystkie składniki umieść w misce.
Połącz ocet z olejem, miodem. Dopraw solą i pieprzem, po czym wymieszaj. Sosem polej wszystkie składniki sałatki, następnie dokładnie wymieszaj. Odstaw surówkę na 15 minut, posyp posiekaną zieleniną i ewentualnie dopraw jeszcze raz solą i pieprzem. Od razu podawaj.