Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie to skrzydełka są najsmaczniejszą częścią kurczaka jeżeli są właśnie w taki sposób przygotowane i podane.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Skrzydełka myjemy, odcinamy końcówki (lotki), osuszamy, przygotowujemy marynatę w której mieszamy skrzydełka i odstawiamy na minimum 4 godziny do lodówki. Najlepiej przygotować je dzień prędzej.
Po zamarynowaniu skrzydełek układamy je do pojemnika żaroodpornego, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w 190°C przez 1 godz. 20 minut. Pół godziny przed końcem polewamy resztą marynaty. Do skrzydełek pasującym dodatkiem mogą być: pieczone ziemniaki, frytki lub ryż.