Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne śledzie zielone. Śledzie przygotowane w cieście naleśnikowym a następnie zalane zalewą pomidorową, smakują wybornie i szybko znikają ze stołu.
garnek, nóż, patelnia, ręcznik papierowy, mieszadełko do rozmieszania ciasta naleśnikowego,
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Śledzie gotowe do podania.
Śledzie umyć , osuszyć i pokroić ( 1 szt na 3 -4 kawałki). Posolić i zostawić na 30 minut . W między czasie przygotować ciasto naleśnikowe. Składniki ciasta naleśnikowego dokładnie wymieszać. Do ciasta naleśnikowego włożyć przygotowane śledzie, wymieszać a następnie wyjmować widelcem i smażyć na rozgrzanym oleju. Składniki zalewy włożyć do garnka i zagotować , gotować około 15minut, po czym wystudzić. Śledzie zalać zalewą i odstawić na 3 dni. Najlepiej smakują po 3 dniach od przygotowania. Smacznego.