Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mikstura lecznicza i uodparniająca pomocna w walce z przeziębieniami, idealna w sezonie jesienno zimowo wiosennym
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
wodę zagotować i ostudzić do 40 stopni
w tym czasie obrać czosnek i przecisnąć przez praskę
cytryny dobrze umyć i wycisnąć sok
do dużego słoika (1 l) dodać 1 szklankę ciepłej, przestudzonej wody i rozpuścić w niej miód, dodać czosnek i sok z cytryn, dobrze wymieszać
miksturę zostawić na 24 godz, a następnie wstawić do lodówki
stosowanie: w celu uodpornienia: 1-2 łyżki dziennie po jedzeniu (dzieci 1/2 łyżeczki) leczenie: 1/2 łyżki (łyżeczki dla dzieci) 3 x dziennie po posiłku im więcej czosnku damy do mikstury tym będzie mocniejsze działanie mikstury, można stosować długotrwale w celach wyleczenia lub uodpornienia, pozbycia się kaszlu po chorobie itp nie należy brać na pusty żołądek - czosnek może powodować odruch wymiotny czasem czosnek zmienia barwę na niebieskawą - jest to efekt działania minerałów w środowisku kwaśnym i nie ma wpływu na właściwości mikstury