Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona w cebuli, aromatyczna, krucha szynka marynowana w ziołach, podana z ziemniakami i mizerią z pomidorów.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 357
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 577
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1071
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 357
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 577
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1071
Składniki
Wszystkie składniki marynaty mieszamy na papkę. Wymyte, osuszone mięso kroimy w grubsze plastry, nacieramy marynatą.
Układamy w pojemniku. Zamknięty pojemnik z marynowanym mięsem wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie roztapiamy wieprzowy smalec na dużej patelni, układamy kawałki mięsa i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa.
Gdy mięso będzie już robić się miękkie dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę.
Dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki, oraz robimy mizerię z pokrojonych pomidorów, cebuli i śmietany.
Duszoną szynkę podajemy z ziemniakami i mizerią z pomidorów.
Możemy podawać również z pieczywem. Smacznego :)