Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna nalewka truskawkowa, która nie tylko świetnie smakuje, ale również pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Pomaga w obniżeniu poziomu cholesterolu, pozytywnie wpływa na nasz układ trawienny i wzmacnia odporność. Można ją stosować w celach leczniczych lub rekreacyjnie jako dodatek do deserów.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1657
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1574
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1657
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1574
Składniki
Truskawki dokładnie umyj, osusz i usuń szypułki. Następnie przełóż owoce do dużego słoja, zasyp cukrem i zalej spirytusem. Słoik zakręć i odstaw na około 30 dni w zaciemnione miejsce.
Po miesiącu przefiltruj nalewkę truskawkową 2-3 krotnie przez gazę i zlej do butelek.