Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udziec pieczony w rękawie ma kruche , soczyste, mięsko. Prosty i szybki w przygotowaniu. Taki sposób przygotowania mięsa to fajna, prosta i szybka alternatywa i pomysł na niedzielny obiad. Podany z kluskami i ulubioną surówką smakuje wybornie.
rękaw do pieczenia, naczynie żaroodporne, ręcznik papierowy, miska, ścierka,
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 194
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 311
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 194
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 311
Składniki
Udziec indyczy dokładnie oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Do miski wkładamy składniki marynaty i dokładnie mieszamy . Czosnek obieramy i kroimy na kawałki. Udziec nacinamy w niektórych miejscach i w nacięcia wkładamy kawałki czosnku. Następnie nacieramy dokładnie przygotowaną marynatą , wkładamy do naczynia przykrywamy ściereczką i wkładamy do lodówki na 120 minut czyli 2 godziny. Po tym czasie mięso wyjmujemy 6wkładamy do rękawa , dodajemy pozostały czosnek, rękaw z obydwu stron dokładnie związujemy . Przekładamy do naczynia żaroodpornego , wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny. Po tym czasie rękaw od góry przecinamy i dalej pieczemy przez kolejne 30 minut aby mięsko ładnie się przyrumieniło i dopiekło. Po upieczeniu mięso wyjmujemy a powstały sos zagęszczamy mąką wymieszaną w wodzie. Podajemy z kluskami i ulubioną surówką lub kapustą. Równie dobrze smakuje z podane w towarzystwie kaszy lub makaronu jak kto lubi. Przygotowanie około 30 minut + marynowanie + pieczenie.
Danie gotowe do podania.
Mięsko przygotowane do pieczenia.