Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe racuchy, które zrobicie bez dodatku drożdży. Wystarczy połączyć w misce kilka prostych składników, wymieszać ciasto i usmażyć racuchy na rozgrzanej patelni. Podane z ulubionymi owocami, polane czekoladą lub płynnym miodem skradną serce każdego. Idealna propozycja na kolację we dwoje. Sprawdzą się również jako słodki podwieczorek dla dzieci.
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 851
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1618
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 2324
Karp moczony w śmietanie jest delikatny w smaku, ale wyjątkowego charakteru d...
Odsłon: 14
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 851
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1618
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 2324
Karp moczony w śmietanie jest delikatny w smaku, ale wyjątkowego charakteru d...
Odsłon: 14
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną, cukier i sól. Składniki mieszamy.
Do osobnej miski wlewamy kefir, wbijamy dwa jajka i dodajemy olej. Wszystko razem mieszamy do połączenia.
Do mokrych składników dodajemy suche składniki. Wszystko razem mieszamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji ciasta (bez grudek).
Racuchy smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Ciasto wylewamy przy użyciu małej chochelki. Formujemy równe, okrągłe placuszki. Lekko ścięte racuchy przewracamy na drugą stronę i smażymy na złoty kolor.
Gotowe racuchy układamy jeden na drugim. Podajemy z ulubionymi owocami, polane rozpuszczoną czekoladą, syropem klonowym lub miodem. Smacznego!