Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jaki sposób urozmaicić świąteczny sernik? To bardzo proste - do masy serowej dodaj marcepan. Ta przepyszna masa poprawi smak każdego ciasta. Sernik marcepanowy z pewnością nie raz powróci na wasz stół.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 202
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20862
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 202
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20862
Składniki
Przygotuj spód. Wszystko wymieszaj i zagnieć, rozwałkuj, rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuj widelcem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 15 minut. Wystudź.
Czas na masę serową. Twaróg zmiksuj z marcepanem i mascarpone, dodaj cukier, jogurt, skórkę i sok z cytryny, likier, aromat, cukier wanilinowy. Zmiksuj. W trakcie miksowania dodawaj po jednym jajku, na koniec mąkę ziemniaczaną. Wyłóż na spód i piecz przez ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni, a potem znowu 30 minut w temperaturze 120 stopni. Na wierzch wyłóż migdały i polej rozpuszczoną czekoladą. Na górę pasują też owoce, np. maliny. Przed podaniem schłodź w lodówce.