Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mikołajowej paczce od marki Kupiec znalazłam płatki owsiane. Od jakiegoś czasu korciło mnie żeby zrobić ciastka owsiane ale mój mężczyzna kręcił nosem. Skorzystałam więc z okazji i kiedy w domu zabrakło mąki zrobiłam muffiny bez mąki za to wykorzystałam właśnie płatki. Zamiast masła dałam oliwę Bertolli, 1 jajko i rodzynki Food & Joy. Lubię tą markę bo mają fajnie przemyślane opakowania. Rodzynki są zamykane, wykorzystałam tylko kila więc szkoda by było aby wyschły. Genialnie pomyślane.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Składniki
Do malaksera wrzucam płatki owsiane, miksuję aż zrobi się mąka. Dodaję jajko, cukier i oliwę. Znowu miksuję aż składniki się połączą. Dodaję mleka w takiej ilości aby masa zrobiła się mokra. Przekładam masę do foremek nasmarowanych tłuszczem, dodaję rodzynki i piekę w 180 stopniach przez 20 minut.