Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Królewski burger z nietypowymi dodatkami. Nieoczywiste połączenie mięsa wołowego z karmelizowanymi bananami i masłem orzechowym rozpieści wasze kubki smakowe i sprawi, że będziecie chętnie powracać do tego przepisu. Kanapka ta była ulubioną przekąską Elvisa Presleya.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 61
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 61
Składniki
Plastry boczku podsmażamy na patelni z dwóch stron, aż się zarumienią.
Mielone mięso wołowe przekładamy do miski, dodajemy sól pieprz i chili. Łączymy składniki, formujemy kotlety i pieczemy na grillu elektrycznym.
Na suchą patelnię przesypujemy cukier i dodajemy pokrojone w plasterki banany. Podsmażamy banany równomiernie z każdej strony.
Czerwoną cebulę obieramy i kroimy na plastry.
Bułki na burgery przekrajamy na pół i grillujemy od wewnętrznej strony.
Spód bułki smarujemy masłem orzechowym, następie układamy plastry bananów, kotleta, żółty ser, plastry boczku i czerwoną cebulę. Kanapkę przykrywamy górną częścią bułki. Smacznego!