Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla "makaronowych łasuchów" jak ja ;)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Makaron gotujemy z łyżką oleju, al dente (półtwardo). Odcedzić.
Filet kroimy w kostkę i obsmażamy. Dodajemy pokrojone warzywa, chwilę podsmażamy. Wlewamy 2 szkl wody, przyprawiamy, dusimy do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat, doprawić mąką wymieszaną ze śmietaną.
Do naczynia żaroodpornego, na dno dać trochę oleju, wykładamy połowę makaronu, połowę sosu mięsnego, posypujemy startym żółtym serem, pozostały makaron, sos i na wierzch ser.
Zapiekamy w piekarniku ok 20 min.
Jeśli robię podwójną porcję, na następny dzień podgrzewam resztę zapiekanki na patelni i jest jeszcze lepsza!