Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrzan jest obowiązkowym elementem każdego koszyczka wielkanocnego. Nic więc dziwnego, że zupa chrzanowa jest – obok żurku – najpopularniejszym pierwszym daniem świątecznego obiadu. Potrawa charakteryzuje się wyjątkową kremowością dzięki blendowanym, jasnym warzywom. Charakterystyczna ostrość chrzanu jest lekko złagodzona przez kalafior. Zupa jest bardzo prosta w wykonaniu i szybka. Jej zrobienie zajmuje jedynie 15 minut. To idealna propozycja dla osób zapracowanych, które chcą podać na świąteczny stół coś naprawdę pysznego.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 56
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 56
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Składniki
Do dużego garnka wlej bulion warzywny. Dodaj grubo posiekane: cebulę, ziemniaki, kalafior i czosnek. Gotuj aż warzywa będą miękkie, przez ok. 15 minut.
Dodaj mleko. Za pomocą blendera zmiksuj wszystkie składniki do uzyskania konsystencji kremu.
Dodaj chrzan oraz przyprawy. Ilość chrzanu możesz zmniejszyć, jeśli nie lubisz ostrej zupy.
Jajka ugotuj na twardo i pokrój na połówki. Szynkę szwarcwaldzką podsmaż na patelni do uzyskania chrupkości.
Zupę chrzanową na Wielkanoc rozlej do głębokich talerzy. Do każdego włóż po 2-3 połówki jajka i kilka kawałków chipsa z szynki. Udekoruj natką pietruszki według uznania.