Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa grzybowa z podgrzybków zebranych w lesie. Podczas gotowania jej cudowny aromat roznosi się po całym domu. Świetnie smakuje podana z makaronem, kromką chleba, groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1184
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1184
Składniki
Grzyby płuczemy pod wodą, odsączamy na ręczniku papierowym i kroimy na plasterki.
Na patelni rozgrzewamy masło. Cebulę obieramy z łupin, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni na złoty kolor.
Do podsmażonej cebulki dodajemy pokrojone grzyby. Smażymy do zarumienienia.
Grzyby przekładamy do garnka, zalewamy je bulionem i krótko gotujemy. Następnie doprawiamy zupę solą i pieprzem, dodajemy słodką śmietankę.
Natkę pietruszki płuczemy, drobno siekamy i dodajemy do zupy.
Gorącą zupę grzybową podajemy z makaronem, grzankami lub groszkiem ptysiowym.