Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jeszcze nie próbowaliście marynowanych śledzi, najwyższy czas nadrobić zaległości. Śledzie w tym wydaniu są niezwykle kruche. Im dłużej będziesz je marynować, tym lepszego smaku nabiorą.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Marchewkę obierz i pokrój w plastry, a cebulę w grubsze piórka.
Śledzie opłucz co najmniej 2 razy pod zimną wodą. Pokrój na kawałki o wielkości 4 cm.
Do garnka wlej wodę, dodaj cukier i wszystkie przyprawy. Całość zagotuj, następnie ściągnij z palinka. Do jeszcze gorącej marynaty wrzuć cebulę i marchewkę. Gdy wystygnie wlej ocet i zamieszaj.
Do słoika przełóż śledzie i zalej marynatą, dokładne zakręć. Wstaw do lodówki na co najmniej 5 dni. Po upływie czasu są gotowe do jedzenia.