Desery Przepis na:
a''''la piankowiec

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 388
Dodano: 04.03.2010
Odsłon: 1161
Składniki
- Jaja, 4 szt
- margaryna, 1 kostka
- cukier, 1 niecała szkl
- mleko, 1/2 litra
- cukier waniliowy, 1 op
- żelatyna, 4 łyżki
- galaretka
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Żółtka, margarynę, cukier, cukier waniliowy utrzeć na jednolitą masę. Mleko zagotować z żelatyną. Przestudzić i wymieszać z masą. Na koniec ubić pianę z białek. Wszystko razem wymieszać.
-
Podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i wymieszać, a drugą część pozostawić bez zmian. Wylać na bleszkę część ciemną z kakao, potem część jasną. Schłodzić w lodówce. Na wierzch wylać rozrobioną galaretkę. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Komentarze do przepisu (0)