Do góry

Dania główne Przepis na:

Aksamitny dżem z dyni

Aksamitny dżem z dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 38

Wypróbowany przepis na "Aksamitny dżem z dyni"

Składniki

  • 2 i pół kg dyni
  • 80 dag cukru
  • sok z 3 cytryn
  • 3 galaretki owocowe (dowolny smak)
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Dynię obierz, wytnij środek z pestkami. Miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp cukrem, zamieszaj, odstaw na noc w chłodne miejsce.

  2. Miąższ dyniowy gotuj 30 minut. Zdejmij z ognia, dodaj sok z cytryn i suche galaretki, dokładnie wymieszaj.

  3. Gorącym dżemem napełnij słoiki. Zakręć, odwróć słoiki do góry dnem na 10 minut.

  4. Przepis przysłała Agata Gierula z Dąbrówki Starzeńskiej

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń