Do góry

Śniadania Przepis na:

Amerykańskie pancakes z bekon i syropem klonowym

Amerykańskie pancakes z bekon i syropem klonowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 1549

Grube naleśniki z dobrze wysmażonym bekonem i oryginalnym syropem klonowym niekoniecznie muszą być takie niezdrowe!

Składniki

  • 1 i 1/4 szklanki mąki orkiszowej,
  • 1/3 szklanki mąki kukurydzianej,
  • 1 łyżka ksylitolu,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 2 wiejskie jaja
  • 4 łyżki oleju kokosowego,
  • 3/4 szklanki mleka sojowego,
  • 1/2 szklanki maślanki
  • do podania: usmażony wędzony bekon, syrop klonowy, ulubione marmolady.
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mąki przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, ksylitol i sól, dokładnie wymieszać. W osobnym naczyniu zmieszać żółtka jaj, olej kokosowy (rozpuszczony), mleko sojowe i maślankę.

  2. Białka jaj ubić na puszystą pianę. Składniki mokre dodać do suchych i wymieszać. Na koniec, ubite białka połączyć z całą masą.

  3. Smażyć na suchej patelni z nieprzywieralną powłoką, na złoty kolor. W trakcie robienia naleśników usmażyć bekon na patelni, osączyć z tłuszczu. Podawać razem, na ciepło, polane syropem klonowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kstr54 04 marca 2015 taaaaaaaaaaaaa, w ameryce na 100% daja wiejskie jaja, a z proszku albo z karonow to nie laska???

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń