Do góry

Dania główne Przepis na:

Angielski krupnik na wołowinie

Angielski krupnik na wołowinie

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5691

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Angielski krupnik na wołowinie"

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Do garnka wypełnionego wodą włóż mięso, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz ziarnisty.

  2. Całość gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około godzinę. Zbierz szumowiny.

  3. Obierz i pokrój warzywa: marchew w talarki, cebulę w piórka, zaś seler, pietruszkę i ziemniaki w kostkę.

  4. Do gotującego się wywaru dodaj przygotowane warzywa, tymianek i ryż długoziarnisty.

  5. Wyłącz zupę po około 30 minutach. Rozlej ją na talerze i podawaj z kromką świeżej bułki.

  6. Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 190. Stopień trudności: łatwe.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń