Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja te bułeczki zrobiłam w formie do muffinek, co nie zmniejszyło walorów smakowych tym łakociom.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Nagrzać piekarnik do 175st. C.
Jogurt wymieszać z sodą.
Do przesianej mąki z proszkiem do pieczenia i solą dodawać na przemian jogurt i cukier zmiksowany z jajkiem i olejem.
Do masy dodać zapach cytrynowy, otręby i wymieszać. Na końcu wrzucić jagody lekko oprószone mąką i delikatnie wymieszać.
Nałożyć do foremek i piec 40 minut. Jeść po wystygnięciu. Życzę SMACZNEGO!