Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczna karkówka"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 103
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3342
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 103
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3342
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Składniki
50 min • Porcja 360 kcal • Koszt porcji 3 zł • Przepis na 5 porcji.
Mięso myję, osuszam, polewam sosem sojowym, nacieram przyprawami, odstawiam na 30 minut w chłodne miejsce.
Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju, wkładam mięso i smażę na rumiano z dwóch stron, podlewając małą ilością gorącej wody, by powstał sos.
Wkładam pokrojoną w grubsze kawałki cebulę, smażę, aż się lekko zrumieni.Podlewam gorącą wodą, gotuję na wolnym ogniu, aż mięso zmięknie.
Zdejmuję mięso. Sos przelewam przez sito na czystą patelnię i zagęszczam niewielką ilością mąki rozprowadzonej w zimnej wodzie.Wlewam śmietanę, doprawiam, wkładam mięso, zagotowuję.
Oryginalne połączenie przypraw dało wspaniały smak. Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Kobieta i życie