Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Aromatyczna rolada z indyka"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 367
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 367
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Połowę żurawiny i orzechów posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. Bułeczkę pokrusz. Mięso mielone przełóż do miseczki. Dodaj 2/3 okruszków bułki oraz pozostałe rozdrobnione . Masę przypraw solą oraz pieprzem. Farsz dobrze wyrób.
Filet opłucz, osusz, rozetnij na płat. Posmaruj go farszem. Zwiń. Roladę obwiąż nitką. Ułóż w brytfance. Wstaw do piekarnika roz- grzanego do temp. 200 st. Po 20 min zmniejsz temp. do 150 st. Piecz roladę 2 godz.
W czasie pieczenia polewaj mięso winem wymieszanym z bulionem. Pozostałe orzechy posiekaj. Boczek pokrój w kosteczkę, zrumień na suchej patelni z razem z orzechami i resztą bułki. Wymieszaj z pozostałą żurawiną. Roladę posmaruj konfiturą. Posyp zrumienionymi składnikami. Piecz jeszcze 20 minut.
Zbyt rzadki farsz zagęść startym parmezanem. ok. 3 godz. 1 porcja zawiera ok. 460 kcal. Ok. 4,60 zł za porcję.Źródło: Tina