Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Aromatyczna zupa z soczewicą i papryką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 98
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 55
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 144
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 98
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 55
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 144
Składniki
Cebulę i czosnek obierz i drobno pokrój. Oczyść paprykę i por. Paprykę pokrój w paseczki, a por w plastry. Soczewicę opłucz pod bieżącą wodą i odcedź. W rondelku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę z czosnkiem. Dodaj soczewicę i wszystko razem podsmaż.
Następnie wlej bulion, wrzuć liście laurowe i tymianek. Całość gotuj na wolnym ogniu. Po około 10 minutach dodaj paprykę. Gotuj, aż soczewica zupełnie zmięknie. Następnie dodaj por, dopraw zupę do smaku solą i pieprzem.Źródło: Na żywo