Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Awokado z pomidorem i batatem"
Składniki
2-4 porcje, ok. 35 minut, cena: 3,80-5,20 zł.
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Obierz słodki ziemniak (batat), pokrój w kostkę. Podpiecz na złoto na natłuszczonej olejem blasze przez 10-15 min.
Awokado cienko obierz, przekrój, z każdego wyjmij pestkę, wydrąż miąższ i połówki skrop sokiem z cytryny (z wydrążonej części możesz zrobić pastę do pieczywa lub pokroić ją i dodać do sałatki).
Pomidor i paprykę także pokrój w kostkę, wymieszaj z batatem. Dopraw różnymi paprykami, solą i pieprzem.
Połówki awokado oprósz solą. Napełnij farszem. Udekoruj kawałeczkiem cebuli i świeżej kolendry lub natki. Spróbuj: Faszerowane awokado świetnie smakuje z sosem, np. z czosnkowym.Źródło: Świat kobiety