Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki biszkoptowe z bitą śmietaną

Babeczki biszkoptowe z bitą śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18988

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Babeczki biszkoptowe z bitą śmietaną"

Składniki

  • 3 jajka
  • 8 dag cukru
  • 15 dag mąki pszennej
  • 3 dag mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 75 ml oleju
  • 400 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 2 op. zagęstnika do śmietany typu śmietan-fix
  • owoce oraz cukrowe perełki do dekoracji
  • tłuszcz do posmarowania foremek i papierowe foremki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka wbij do miseczki. Dodaj cukier i cukier waniliowy. Postaw nad gankiem z parującą wodą. Ubijaj, aż masa będzie puszysta. Zdejmij z kąpieli wodnej, przestudź, ciągle ubijając. Obie mąki połącz z proszkiem. Wsyp do ucieranej masy. Dolej olej, delikatnie wymieszaj ciasto.

  2. Żaroodporne foremki wyłóż papierowymi foremkami. Posmaruj je tłuszczem. Napełnij ciastem. Piecz 15 minut w temp. 200 st. Przestudź, rozetnij.

  3. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Babeczki przełóż bitą śmietaną. Udekoruj owocami i cukrowymi perełkami.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń