Do góry

Dania główne Przepis na:

Babeczki kalafiorowe

Babeczki kalafiorowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 58

Dodano:

Odsłon: 1560

danie 1 porcja = 350 kcal

Składniki

  • kalafior 150 g
  • papryka, cebula 50 g
  • jajka 2 sztuki
  • ser żółty 10 g
  • kasza jaglana 30 g
1-2 os. 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Ugotować kaszę jaglaną zgodnie z przepisem na opakowaniu.

  2. kalafior zetrzeć na tarce, posolić i wstawić do mikrofali na 5 minut
    po przestygnięciu odcisnąć przez ściereczkę nadmiar wody, dodać część jajka (1/2 jajka), połowę kaszy jaglanej, przyprawy: oregano, czosnek,pieprz, pokrojoną cebulkę,

  3. wypełnić dno i boki foremek powstałą masą
    włożyć do piekarnika na 200 stopni na 20 minut

  4. pozostałe jajka rozbełtać, dodać przyprawy i dowolne warzywa, w moim przypadku była to papryka i zielona cebulka, dodać też pozostałą część kaszy jaglanej

  5. wyjmujemy foremki, do powstałych babeczek wlewamy masę, na wierzchu posypując startym żółtym serem i wkładamy ponownie na ok. 15 minut do piekarnika
    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń