Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z adwokatem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Ciasto: masło oraz margarynę posiekaj z mąką. Wsyp cukier puder, wlej żółtka i zagnieć ciasto. Wylep nim natłuszczone foremki do babeczek. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 15-20 min w temp. 170°C.
Krem: likier zagotuj z cukrem. Budynie rozmieszaj z mlekiem (w ilości podanej na opakowaniu). Wlej do wrzącego likieru. Gotuj, mieszając, aż budyń zgęstnieje. Odstaw naczynie, aby masa ostygła.
Całkowicie zimną masę zmiksuj z masłem. Włóż do szprycy cukierniczej i wyciśnij dekoracyjnie do babeczek. Udekoruj wiśniami oraz kawałeczkami gorzkiej czekolady.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Dopart z Maćkówki</strong>
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie