Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z budyniem i owocami

Babeczki z budyniem i owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Babeczki z budyniem i owocami"

Składniki

  • Babeczka: 17,5 dag mąki pszennej
  • 10 dag masła
  • żółtko
  • łyżka cukru pudru 1 budyń waniliowy
  • owoce: po 20 dag jasnych i ciemnych winogron
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiej, posiekaj nożem razem z masłem. Dodaj żółtko, przesiany cukier puder i zagnieć ciasto. Zawiń w folię, wstaw do zamrażalnika na 30 minut. Ugotuj budyń i odstaw do wystudzenia. Foremki wysmaruj masłem.

  2. Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka, wylep nim foremki. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C. Wystudzone babeczki wypełnij budyniem i udekoruj winogronami.

  3. Czas: około 1,5 godziny.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń