Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z farszem jagodowym . Idealne dla chorych na celiakię"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 323
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 323
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Składniki
Mąkę kukurydzianą wymieszaj z cukrem i proszkiem do pieczenia. Śmietanę połącz z aromatem śmietankowym, wodą gazowaną, masłem i jajkami. Dobrze utrzyj. Dodaj suche , wymieszaj na jednolite ciasto.
Foremki natłuść lub wyłóż papierowymi papilotkami. Włóż po łyżce ciasta, a następnie łyżeczkę dżemu jagodowego. Napełnij ciastem do 3/4 wysokości.
Babeczki wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 20 min (do suchego patyczka). Babeczki możesz podawać same lub posypane cukrem pudrem.
<strong>Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1 zł.</strong>
Powstały, bo nie miałam pod ręką mąki pszennej. Poza tym zawierają w sobie jagody, które jak wiadomo pomagają regulować dolegliwości żołądkowe. Przepis przysłała Kinga Marciniak-Łyda z LublinaŹródło: Chwila dla Ciebie