Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobienie babeczek jest dość proste. Mojej rodzinie smakowało, mam nadzieję że Wy również spróbujecie takich babeczek :)
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 334
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 334
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Przygotowanie ciasta: Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Zagnieć ciacho z masłem,4 łyżkami cukru,jajkami i szczyptąsoli. Przykryj i wstaw do lodówki na godzinę.
Przygotowanie musu: Jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne, drobno pokrój lub zetrzyj na tarce. Wrzuć do rondelka, zasyp cukrem i skrop wodą. Posyp cynamonem, ilość wedle smaku. Ja proponuję ok.płaską łyżeczkę. Duś na małym ogniu aż się rozpadną
Natłuszczone foremki wylep ciastem, do każdej włóż mus z jabłek, zalep wyciętym z ciasta krązkiem(wycinaj szklanką). Piecz ok.30 min w temp.180 stopni. Jeszcze ciepłe łatwo wyjmują się z foremek. Na koniec podawaj posypane cukrem pudrem.