Do góry

Desery Przepis na:

Babka bez tłuszczu

Babka bez tłuszczu

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 91

Dodano:

Odsłon: 14812

dietetyczna, odchudzona babeczka...:))))

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę, rozprowadzić kawą rozpuszczalną w odrobinie ciepłego mleka, wlać olejek zapachowy, a następnie mieszając dodawać porcjami mleko i mąkę z proszkiem do pieczenia.

  2. Gdy ciasto będzie jednolite, przełożyć je do wysmarowanej tłuszczem blaszki i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut.

  3. Ostudzoną babkę można tez ozdobić polewą cytrynową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agnieszka110 22 grudnia 2014 trudno nazywać dietetyczną babkę, która ma w sobie aż 60 dag mąki i 30 dag cukru. Ciasto z podanych proporcji wychodzi okropnie gęste, że nie da się go wymieszać mikserem. W smaku baaaardzo słodkie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń