Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała babka, która zasmakuje każdemu. Jest szybka, łatwa i bardzo dobra.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy stopniowo po 1 jajku, cały czas ucierając. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i solą oraz mleko. Mieszamy. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kawę, do drugiej kakao a trzecią pozostawiamy jasną. Ciasto przekładamy do keksówki o wymiarach 6x30 cm. wyłożonej papierem do pieczenia alub posmarowanej masłem. Najpierw część z kawą, potem z kakao a na wierzch część jasną. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku ok 50 minut. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.