Do góry

Desery Przepis na:

Babka cafe latte

Babka cafe latte

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 406

Dodano:

Odsłon: 4975

Wspaniała babka, która zasmakuje każdemu. Jest szybka, łatwa i bardzo dobra.

Składniki

  • 250 g margaryny Kasi
  • 200 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 4 jajka
  • 350 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 75 ml mleka
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 3 łyżeczki kakao
  • cukier puder
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy stopniowo po 1 jajku, cały czas ucierając. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i solą oraz mleko. Mieszamy. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kawę, do drugiej kakao a trzecią pozostawiamy jasną. Ciasto przekładamy do keksówki o wymiarach 6x30 cm. wyłożonej papierem do pieczenia alub posmarowanej masłem. Najpierw część z kawą, potem z kakao a na wierzch część jasną. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku ok 50 minut. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

LeiaOrgana 07 października 2013 Skusiła mnie ta nazwa 'cafe latte' :) Ja bym dała jasną część w środek, jeszcze ciekawiej by się prezentowało ciacho :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

RA_ROSSA 07 października 2013 Wszystko co z kawą biorę w ciemno, bardzo efektownie wygląda

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń