Do góry

Desery Przepis na:

Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 632 Ocena: 9233

Dodano:

Odsłon: 6260

pyszna, bardzo łatwa w przygotowaniu, orzeźwiająca, na Wielkanoc i nie tylko :-)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę, cukier i żółtka utrzeć na puszystą masę. Dodać skórkę startą z dwóch z cytryn i sok z jednej cytryny. Sok z drugiej można dodać do polewy. Wsypać mąkę z proszkiem, wymieszać, a na koniec dodać ubitą pianę z białek. Piec ok. 40-45 min. w temp. 200 stopni

  2. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozena58 24 marca 2014 bardzo ładnie się prezentuje, przepis wykorzystam Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchareczki 14 sierpnia 2010 Ile ja babek do kosza wyrzuciłam ! Może ten przepis zadziała.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 21 maja 2010 Uwielbiam babki cytrynowe. Jednak nie lubię łączenia cytryny z czekoladą. Ciasto wygląda bardzo ładnie i apetycznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń