Do góry

Desery Przepis na:

Babka czekoladowa

Babka czekoladowa

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1834 Ocena: 8319

Dodano: 08.09.2016

Odsłon: 886

Dużo słodkości dla podniebienia.

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jogurt wymieszać z kawą, jedną łyżką letniej wody, szczyptą soli i cukrem waniliowym. Masło utrzeć z cukrem na gładko, dodając jajko z białkiem. Następnie mąkę wymieszać z kakao , proszkiem do pieczenia, wymieszać z utartym masłem i jogurtem kawowym. Masę przelać do foremki wysmarowanej tłuszczem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 35 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń