Do góry

Desery Przepis na:

Babka czterokolorowa

Babka czterokolorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 991

Dodano:

Odsłon: 16556

ZAWSZE SIĘ UDAJE ,PROSTA W WYKONANIU I WYGLĄDA TAK JAK WIDZICIE .

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć z cukrem ,pomału dodawać po całym jajku , dodać cukier waniliowy ,olejek dosypywać po trochu mąkę z proszkiem ,następnie dodać jogurt naturalny Ciasto powinną mieć dość gęstą konsystencję .Ciasto podzielić na 4 części (mogą być nierówne ).Do jednej części dodać suchy mak ,wymieszać i dolać 2 łyżki mleka skondensowanego .Następnie do drugiego ciasta dodać kakao i 2 lyżki mleka skondensowanego ,wymieszać .Następnie do trzeciej części ciasta dodać kisiel ,też wymieszać i dodać 2 łyżki mleka .Ostatnia biała częśc mleka nie potrzebuje .Dowolnie wylać warstwami na foremkę ,wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperatueze 180 stopni około 50 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

martenka 01 stycznia 2011 nie wiem ile doddac proszku do pieczenia - dodalam 1.5 lyzeczki i nie bardzo wyszlo

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

11izabela 29 listopada 2010 Zrobie w sobote :) ale to kolorowe to jak mam zrobic ..lukier

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Elkamor 28 listopada 2010 To jest ciasto znane pod nazwą "tulipan",na tym zdjęcie tego nie widac.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ximona 28 listopada 2010 Dobrze Mirabelka ,masz rację to ja żle napisałam ,jogurt tak ----250 gram ,brawo za spostrzegawczość !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ximona 28 listopada 2010 Napewno jogurt naturalny 0,25 .Jak zauważylaś są 3 szklanki mąki ,to jest dużo .Zawsze do każdego ciasta kruchego i ucieranego dodaję jogurt .Tutaj jogurt ma bardzo gęstą konsystencje ,można go kroić nożem ,pozdrawiam !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 28 listopada 2010 Czy aby na pewno jogurtu 0,25 dkg? To jest przecież 25 g czyli tyle co 2 łyżeczki... Nie chodziło Ci czasem o 250 g czyli 25 dkg czyli 0,25 kg? :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń