Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka herbaciana z żurawiną w polewie"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Przepis przysłała Anita Sztaba z Uścia Gorlickiego
Żurawinę gotuj w herbacie 5 min. Odcedź, ostudź. Masło utrzyj z cukrem. Dodawaj po żółtku, mieszając, wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą, dodaj skórkę z cytryny, połącz. Wlej 3/4 szklanki herbaty, wsyp żurawinę, wyrób.
Ciasto wlej do natłuszczonej, posypanej bułką tartą formy. Piecz godzinę w temp. 180°C. Ostudź. Czekoladę stop z masłem w kąpieli wodnej. Polej babkę. Udekoruj płatkami migdałowymi.Źródło: Chwila dla Ciebie