Do góry

Desery Przepis na:

Babka "tulipan"

Babka tulipan

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 136

Dodano:

Odsłon: 10499

ciekawy smak,super do mleka albo kakao jak kto lubi.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę utrzeć z cukrem,dodać żółtka,mąkę z proszkiem do pieczenia,oliwę i ubitą pianę z białek.

  2. Ciasto podzielić na 4 części i do jednej dodać budyń do drugiej kisiel do trzeciej kakao a do czwartej mak lub wiórka. Ciasto układać na przemian w wąskiej foremce. Przed włożeniem do piekarnika surowe ciasto przekroić nożem wzdłuż blaszki. Piec ok 60 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nikola2005 12 lutego 2011 smakowicie wygląda,ląduje w kolejce do wypróbowania :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 23 lutego 2010 Zrobiłam to ciasto, wyszło bardzo ładne i bardzo smaczne. Moi goście byli zachwyceni. Do jednej z części dodałam mak i naprawdę wyglądało super. Dzięki i pozdrawiam.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 19 lutego 2010 fajnie wygląda to ciacho tak nie banalnie

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

andzia29 19 lutego 2010 Nie ja dałam wiórki bo maku nie miałam :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 18 lutego 2010 Wygląda bardzo ładnie,ale maku chyba nie dawałaś ?

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 17 lutego 2010 W niedzielę będę miała gości, którzy nie lubią ciast z kremem i rodzynkami, więc przymierzam się do Twojego ciasta, bo spełnia warunki moich gości i wygląda bardzo efektownie. Pozdrawiam.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń