Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babka serowo-chałwowa w lukrze"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 102
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3340
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 102
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3340
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Składniki
Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy
Jajka ubij z cukrem. Dodaj miękką margarynę, serek homogenizowany i aromat śmietankowy, połącz. Ucierając, wsypuj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kisiel. Wyrób.
Ciasto podziel na pół. Jedną część wlej do formy na babkę. Do drugiej dodaj pokruszoną chałwę i kakao, dokładnie utrzyj. Wylej na jasne ciasto. Przemieszaj widelcem w kilku miejscach. Piecz 50-60 min w temp. 180°C. Ozdób lukrem i posypką.Źródło: Chwila dla Ciebie