Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka ziemniaczana upieczona z kawałkami brokuła, bezmięsna.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 340
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4432
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3657
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31569
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 340
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4432
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3657
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31569
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę. Pulpę ziemniaczaną lekko odciskamy z wody, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majeranek i wbijamy jajka, dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy olejem rzepakowym, wkładamy masę kartoflaną. Do masy ziemniaczanej wkładamy 3-4 kawałki brokuła, równamy, troszkę polewamy olejem rzepakowym po wierzchu.
Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra-dół.
Upieczoną babkę studzimy i wyjmujemy z formy przy pomocy talerza. Talerzem nakrywamy formę z babką i odwracamy ją do góry dnem, upieczona babka sama wyjdzie. Delikatnie zdejmujemy papier do pieczenia, odwracamy upieczoną babkę górą na wierzch. Kroimy na porcję.
Podajemy z zimną gęstą śmietaną, zsiadłym mlekiem, maślanką lub kefirem. Smacznego!!!