Do góry

Desery Przepis na:

Bajaderka

Bajaderka

Autor: sereberko80

Przepisów i artykułów: 617 Ocena: 8757

Dodano: 09.02.2013

Odsłon: 7708

rewelacyjny sposób na recykling nieudanego albo długo zalegającego po świętach ciasta :-)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto i część herbatników pokruszyć. Można zostawić trochę większych kawałków, żeby uzyskać ciekawszy efekt. Mleko, cukier, cukier wanilinowy i kakao podgrzać, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia i nieco przestudzić. Do pokruszonego ciasta dać pozostałe składniki, wlać masę kakaową i dokładnie wymieszać. Powinna powstać gęsta masa. Na dnie blachy (25 x 30cm) ułożyć warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć masę i dokładnie wyrównać powierzchnię. Przygotować polewę kakaową: Wszystkie składniki rozpuścić na małym ogniu i zagotować. Gotować kilka minut, aż nieco zgęstnieje. Lekko przestudzić i polać ciasto. Blachę z ciastem włożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego :-) P.s. Przepis pochodzi z blogu Mirabelki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 09 lutego 2013 Dobrze mieć pod ręką taki przepis , nigdy nie wiadomo kiedy może się przydać , zabieram do ulubionych . 5 za świetny pomysł :))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 09 lutego 2013 faktycznie, dobry sposób, mnie zawsze zostaje biszkopt, więc w poniedziałek wypróbuję :)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń