Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do bajaderek zwykle wykorzystujemy resztki ciast, ciastek, lecz gdy nie mamy akurat żadnych resztek do wykorzystania możemy przygotować bajaderki z wafelków kakaowych. Do masy dodaje się również mielone orzechy, a duet czekolada - orzechy jest zawsze gwarancją wspaniałego smaku!! Polecam!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 359
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 359
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
Wafle kruszymy w woreczku przy pomocy wałka (ja rozdrobniłam je blenderem). Masło roztapiamy w rondelku i odstawiamy do przestudzenia. W misce mieszamy pokruszone wafle, masło, Nutellę, dżem i orzechy. Masę wstawiamy na około 2 godziny do lodówki. Następnie z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w kokosie. Przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO!