Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wyszło bardzo smaczne no i syte:)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Ryż ugotować al dente. Bakłażany przekroić wzdłuż,nasolić i zostawić na 40min.by puściły wodę,którą potem spłukujemy i osuszamy. Na patelni usmażyć wszystkie warzywa pokrojone w kostkę ,pomidory obrać ze skórki. Warzywa wymieszać z ryżem,doprawić kurkumą,curry,papryką,wegetą do smaku. Zimne nakładać na bakłażany i dać do zapiekania w 190st.góra dół.na 40min-50min. Po tym czasie wyjąć,posypać startym serem żółtym i zapiekać do jego rozpuszczenia. Posypać koperkiem.
Smacznego życzę!