Do góry

Dania główne Przepis na:

Bakłażan faszerowany.

Bakłażan faszerowany.

Autor:

Przepisów i artykułów: 745 Ocena: 14143

Dodano:

Odsłon: 1794

Danie wyszło bardzo smaczne no i syte:)

Składniki

  • 2 duże bakłażany
  • ryż 20dkg
  • papryki czerwone małe 4 szt
  • papryki stożkowe 4 szt
  • pomidory 5 szt
  • cebula 2 szt
  • masło klarowane 2 łyżki
  • kurkuma 1 łyżka,curry 1 łyżka,papryka w proszku 1 łyżeczka
  • wegeta,pieprz
  • ser żółty edamski 50dkg
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować al dente.

    Bakłażany przekroić wzdłuż,nasolić i zostawić na 40min.by puściły wodę,którą potem spłukujemy i osuszamy.

    Na patelni usmażyć wszystkie warzywa pokrojone w kostkę ,pomidory obrać ze skórki.

    Warzywa wymieszać z ryżem,doprawić kurkumą,curry,papryką,wegetą do smaku.

    Zimne nakładać na bakłażany i dać do zapiekania w 190st.góra dół.na 40min-50min.
    Po tym czasie wyjąć,posypać startym serem żółtym i zapiekać do jego rozpuszczenia.
    Posypać koperkiem.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń