Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te malutkie kruche, biszkoptowe ciasteczka są ulubionym przysmakiem mojej żony i dosyć popularne w cukierni. Czemu nie zrobić je w domu skoro są takie pyszne i proste? Mi brakowało wiecznie czasu, ale na szczęście w końcu go znalazłem i dzielę się z Wami przepisem ;)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 129
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 129
Składniki
Białka ubijamy na sztywno wraz szczyptą soli, a następnie wsypujemy cukier i ubijamy aż do momentu uzyskania jednolitej, jasnej masy. Następnie dodajemy żółtka wraz z aromatem i ubijamy. Na koniec wsypujemy przesianą mąkę i delikatnie łączymy wszystkie składniki. Wykładamy po łyżeczce ciasta i posypujemy z wierzchu makiem. Pieczemy w 160 stopniach z termoobiegiem przez 10-12 minut. Po wystygnięciu łączymy ze sobą końcówki marmoladą. Smacznego!