Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w smaku przypominające niecko kopiec kreta
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 87877
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11458
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1720
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 87877
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11458
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1720
Składniki
Składniki ciasta zagniatamy, formujemy kulę i wkładamy na co najmniej godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki i wylepiamy dno prostokątnej blaszki (23x35cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy ciasto widelcem, wstawiamy do nagrzanego do 190 st piekarnika na 15-20 minut.
Galaretki rozpuszczamy w 3,5 szklankach wrzącej wody. Odstawiamy.
Osączonego ananasa kroimy na cząstki. Banany obieramy i wykładamy na kruche ciasto, jeden przy drugim, wolne miejsca uzupełniamy kawałkami ananasa. Owoce zalewamy tężejącą galaretką.
Krem przygotowujemy bezpośrednio przed wyłożeniem na galaretkę. Schłodzoną kremówkę ubijamy wraz z cukrem pudrem i dodajemy mascarpone. Przygotowany krem wykładamy na owoce z galaretką.
Posypujemy posiekaną czekoladą.