Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na zimno z dużą ilością bananów i z galaretkami
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 101
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 101
Składniki
Biszkopt: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodać: cukier, żółtka, olej, mąkę, ocet i proszek do pieczenia. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 20 min w temp. 170 stopni
Pianka bananowa: W garnuszku rozpuścić masło i odstawić do przestudzenia. Galaretki rozpuścić w 1 szklance wrzątku, ostudzić. Obrane banany zmiksować na gładki mus. Do musu dodać masło i tężejącą galaretkę- wszystko razem zmiksować. Masę wyłożyć na biszkopt i odstawić do całkowitego stężenia
Ptasie mleczko: Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku. Schłodzone mleko skondensowane zmiksować z tężejącą galaretką. Wyłożyć na ciasto i odstawić do stężenia
Galaretki agrestowe rozpuścić w 3 szklankach wrzątku. Banany obrać i pokroić w plastry, ułożyć na cieście i zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki na minimum 3 godziny